Eerste profzege voor Lotto Soudal-renner: "Heb er veel voor gewerkt de laatste jaren"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Eerste profzege voor Lotto Soudal-renner: "Heb er veel voor gewerkt de laatste jaren"

Lotto Soudal mocht donderdag aan het feest in de Tour de l'Ain. Het was niemand minder dan Tosh Van der Sande die op een knappe manier zijn eerste zege bij de profs pakte. Zelf was de renner dan ook opgelucht.

"Ik ben uiteraard ongelofelijk blij met mijn eerste profzege", opent Tosh Van der Sande bij zijn team. "De afgelopen vijf jaar ben ik er een paar keer heel dicht bij geweest, vandaag mocht ik eindelijk de handen in de lucht steken. Ik heb er veel voor gewerkt de afgelopen jaren, mijn familie en vrienden zijn me blijven steunen."

"Op de laatste klim van de dag zei ik tegen mijn ploegmaats dat ik mij heel goed voelde. Dankzij mijn ploegmaats kon niemand wegrijden in de finale. Op 200 meter van de streep ging ik aan en ik had er wel vertrouwen in dat ik het zou volhouden tot het einde. Dat is uiteindelijk ook gelukt, al kwam Schwarzmann nog fel opzetten", aldus de renner.

"Ik sta nu tweede in het algemene klassement, maar ik maak er absoluut geen doel van. Er staan nog lastige ritten gepland en onze ploeg heeft een aantal uitstekende klimmers in de rangen. Ik zal op mijn beurt zo veel mogelijk werk proberen opknappen voor mijn ploegmaats de komende twee dagen."

Op naar de Vuelta

"Het klopt dat ik nu wat vertrouwen getankt heb met het oog op de Vuelta. Ik heb al eens vluchtig gekeken naar het parcours en er zijn wel een aantal ritten waar ik zal proberen scoren. Iedereen die in deze koers aanwezig is, zal ook starten in de laatste Grote Ronde van het jaar. We hebben alvast heel veel zin om ons te laten zien", besluit Van der Sande.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties