Het crosspeloton duikt zondag 'De Kuil' in: "Organisatie dacht eerst dat wij het gevaarlijk vonden"

Redactie
| 0 reacties
Het crosspeloton duikt zondag 'De Kuil' in: "Organisatie dacht eerst dat wij het gevaarlijk vonden"
Foto: © photonews

Ver weg van het broeierige WK in Qatar duikt het crosspeloton zondag 'De Kuil' in. Sinds 2010 zit de diepe put in het crosscirctuit van Zonhoven en 'De Kuil' is intussen een iconische attractie in het veldritwereldje.

Het waren Erwin Vervecken en Tom Meeusen die tijdens een ritje met Fidea-personeel in Zonhoven plots voor de put stonden en elkaar uitdaagden. "Als je tegen Meeusen zei dat hij iets niet durfde, dan deed hij het uiteraard wel", vertelt Vervecken in Het Nieuwsblad. "Hij dook als eerste de put in. Levensgevaarlijk, vond ik, omdat er geen sporen getrokken waren. Hij raakte beneden, ik kon niet anders dan volgen."

Uiteraard vroegen Vervecken en Meeusen zich af waarom de kuil niet in het parcours van de veldrit van Zonhoven was opgenomen. "Omdat de organisatie dacht dat wij het te gevaarlijk zouden vinden", herinnert Vervecken zich. "Niet dus! Dit moest erbij, vonden wij."

En zo geschiedde. In 2010 werd De Kuil toegevoegd aan het parcours, sindsdien heeft de put een iconische waarde gekregen. "Als je in het buitenland een foto ziet verschijnen van cross in Vlaanderen, dan is het bijna altijd een foto van de Kuil", weet Vervecken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties