Wout Van Aert grijpt naast derde zege op rij: "In de laatste ronde miskeek ik me"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Wout Van Aert grijpt naast derde zege op rij: "In de laatste ronde miskeek ik me"

Geen derde zege op rij in Kruibeke voor Wout Van Aert. In de slotronde moest de wereldkampioen in het veld zijn metgezel Michael Vanthourenhout laten gaan. Met een tweede plaats tot gevolg.

Maar in de slotfase maakte Wout Van Aert een foutje. "In de laatste ronde miskeek ik me op een balkje", opent Van Aert. "Ik dacht ook dat het niet nodig was om op kop te zitten. Michael trok na die balkjes door. Ik verschoot en wou snel tijd goedmaken, maar ik schoof uit en kreeg het gat niet meer dicht."

Toch geen kettingproblemen

In de laatste ronde leek Van Aert opnieuw problemen met zijn ketting te hebben. "Ik voelde even iets ambetant, maar ik wist niet wat het was. De ketting heeft het gehouden vandaag", aldus de crosser, die lof heeft voor de winnaar in Kruibeke. "Michael Vanthourenhout is zeker en vast een groot talent."

"Michael is altijd al mee in beeld geweest in het eerste deel van het seizoen. Als ik super ben, moet ik dat gat nog kunnen dichten. Maar ik miskeek me en Michael was gewoon te sterk", bekende een sportieve Van Aert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties