Terpstra wil er staan in het voorjaar: "Ik kwam vorig jaar tekort op de cruciale momenten"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Terpstra wil er staan in het voorjaar: "Ik kwam vorig jaar tekort op de cruciale momenten"

Niki Terpstra kende vorig seizoen zeker geen slecht jaar, maar in de voorjaarsklassieker liep het toch wat minder bij de Nederlander. Dit jaar hoopt hij daar verandering in te brengen.

Het grote doel van Terpstra zijn ongetwijfeld de voorjaarsklassiekers. "Zoals altijd de Vlaamse klassiekers", opent Terpstra. "Als we als ploeg presteren kunnen we hopelijk nog beter doen in de voorjaarsklassiekers. Het enige verschil is dat Tom (Boonen) een goede winter had. Vorig jaar had hij nog de naweeën van zijn crash. Hopelijk kan dat een verschil maken."

Terpstra heeft een voorkeur voor één koers, maar wil er een heel voorjaar staan. "Ik kijk niet naar één speciale klassieker. Parijs-Roubaix heeft natuurlijk wel een speciale plaats in mijn hart, maar ik wil me in alle klassiekers geven en presteren. Vorig jaar was geen slecht seizoen, maar in de lente kon het beter. Ik kwam tekort op de cruciale momenten."

"Laten we eerst zorgen dat we een klassieker winnen" - Niki Terpstra

Quick-Step kende vorig seizoen een prachtig seizoen. De kaap van de 50 zeges werd ook gemakkelijk overschreden. Is dat opnieuw mogelijk? "We kunnen dat zeker wel evenaren, maar laten we er eerst voor zorgen dat we een klassieker winnen. Welke klassieker, dat maakt niet zoveel uit. Maar we doen ons best, meer kunnen we niet doen", besluit de Nederlander.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties