Ploegleider van Wout Van Aert ziet voordelen bij niet-deelname in Hoogerheide

Redactie
| 6 reacties
Ploegleider van Wout Van Aert ziet voordelen bij niet-deelname in Hoogerheide

Wout Van Aert zal zondag niet aan de start staan van de Wereldbekermanche in Hoogerheide. De wereldkampioen moet met een knie-ontsteking passen, maar heeft bovendien de Wereldbeker al op zak.

En dus is starten in Hoogerheide absoluut geen must volgens Jan Verstraeten. "Hoogerheide laten vallen is een luxeprobleem", opent ploegleider Jan Verstraeten. "Al zou Wout ook daar het liefst crossen. Veldrijders hebben graag constant een goed gevoel."

"Het beste scenario was dat de ontsteking volledig weg was en hij al de training kon hervatten. We moeten nu verstandig omspringen met die knie. Rust is prioritair en we spreken de juiste mensen aan om hem te helpen", klinkt het in HLN.

Frisser aan de start

Ideaal is de situatie zeker niet voor Van Aert, maar hij zal mogelijk frisser aan de start verschijnen. "Zo'n ontsteking is vervelend, maar dat zijn dingen die erbij horen en waar je je kunt overzetten. We kunnen het ook positief bekijken: iemand die in topvorm is en het even rustiger aandoet, komt soms frisser aan de start", besluit de ploegleider.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties