Van Avermaet bekent: "Ik had vooral in het eerste jaar problemen met Gilbert"

Redactie
| 3 reacties
Van Avermaet bekent: "Ik had vooral in het eerste jaar problemen met Gilbert"

Greg Van Avermaet is ambitieus voor het nieuwe wielerseizoen. Vorig jaar viel hij uit in de Ronde met een sleutelbeenbreuk, maar dit jaar hoopt hij daar te scoren. En bovendien mikt hij ook op Milaan-Sanremo en de Amstel Gold Race.

Maar Van Avermaet bombardeert zichzelf niet tot topfavoriet in de Ronde. "Voor de Ronde van Vlaanderen zet ik Peter Sagan als de allergrootste favoriet eenzaam bovenaan", bekent Van Avermaet. "In het rijtje daaronder komen Kristoff, Degenkolb, Boonen, Vanmarcke en mezelf."

"De Ronde winnen is als Vlaamse coureur echt thuiskomen. Ik wil die koers echt winnen, want dit jaar passeert de Ronde ook door mijn thuisgemeente Hamme Zogge", vervolgt de BMC-renner in HNB. Voor Van Avermaet wordt het zeker een speciaal jaar, want Philippe Gilbert komt dit seizoen niet meer uit voor BMC.

Zonder Gilbert

"Ik had vooral in het eerste jaar problemen met Gilbert. Ik moest tweede viool spelen en had meer capaciteiten dan dat ik kansen kreeg. Het is niet makkelijk met twee omdat Philippe ook een haantje de voorste is. We zaten met twee karakters die net hetzelfde willen. We hebben dat de laatste jaren goed opgelost door de koersen op te delen. Hij de Waalse en ik de Vlaamse", besluit Van Avermaet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties