Van der Poel ambitieus: "Hoop in Hoogerheide én op het WK in mijn allerbeste doen te zijn"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 23 reacties
Van der Poel ambitieus: "Hoop in Hoogerheide én op het WK in mijn allerbeste doen te zijn"

Mathieu van der Poel is al bijna twee weken niet meer aan de start van een veldrit verschenen. Zijn laatste cross was in Otegem, maar nu zondag rijdt hij zijn thuisrace in het Nederlandse Hoogerheide.

Mathieu van der Poel won de afgelopen twee Wereldbeker in Hoogerheide, een wedstrijd die ook beter bekend staat als de GP Adrie van der Poel. De Nederlander wil dus graag scoren in wat voor hem een thuisrace is. "De afgelopen twee jaar haalde ik een heel hoog niveau in Hoogerheide", zegt van der Poel bij de organisatie.

'Speciaal'

"Het is een wedstrijd die mij ligt en die speciaal voor me is als thuiswedstrijd. Twee jaar geleden won ik een week later ook de wereldtitel in Tabor, vorig jaar was ik in Zolder net iets minder dan in de Wereldbeker. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik slecht was, maar niet goed genoeg voor de titel."

Maar van der Poel kende ook wel de nodige pech. "Al speelde toen ook pech een rol, ik bleef met mijn voet in het wiel van de concurrentie steken. Het doel is nu die vormpiek net iets langer vast te houden. Ik hoop nu én in Hoogerheide én op het WK in mijn allerbeste doen te zijn", besluit van der Poel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties