Veelwinnaar Ewan over zijn unieke sprintstijl: "Bang om over de kop te gaan, ben ik niet"

Redactie
| 0 reacties
Veelwinnaar Ewan over zijn unieke sprintstijl: "Bang om over de kop te gaan, ben ik niet"

Nee, niet Peter Sagan maar wel Caleb Ewan is dé man van het moment in de Tour Down Under. Vrijdag sprintte de jonge Australiër alweer naar zijn derde ritzege en zijn vierde overwinning van het nog prille wielerseizoen.

Maar wat vooral opvalt bij Ewan, is de onorthodoxe stijl van sprinten die de Australiër hanteert. Ewan hangt enorm laag en zit bijna op zijn voorwiel. "Ik ben er nu zo'n 15 maanden mee bezig", legt Ewan uit in HNB. "Ik sprintte altijd al laag, maar na windtunneltesten ben ik nog tien centimeter dieper en platter gaan hangen boven het stuur."

Als Ewan eens een tuimelperte maakt, zal hij er wellicht niet met enkele schrammetjes van af komen. "Bang om over de kop te gaan, ben ik niet. In een spurt kan je overal vallen. Als je bang bent, moet je een andere job zoeken. Hoeveel winst ik ermee haal, weet ik niet exact. Ik verlies geen power en win toch aan pure snelheid."

"Ik ben 1,67 meter groot voor 65 kilogram. Mensen als Kittel en Greipel hebben door hun lichaamsbouw nu eenmaal meer power. Ik moet op een andere manier proberen om voordeel te halen. Cavendish was de eerste die deze houding aannam. Ik ben ze aan het verfijnen. Platter, lager en meer vooruit", besluit Ewan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties