"We moeten Van Aert zo vlug mogelijk op de fiets krijgen, zonder onverantwoorde risico's"

Redactie
| 20 reacties
"We moeten Van Aert zo vlug mogelijk op de fiets krijgen, zonder onverantwoorde risico's"

Wout Van Aert zal dit weekend alvast niet aan de start staan van de Wereldbeker in het Nederlandse Hoogerheide. Na zijn ontsteking aan de knie moet Van Aert nog enkele dagen rusten. Bovendien krijgt hij de hulp van topkinesist Lieven Maesschalk.

Volgens Maesschalk zal alles dag per dag moeten gaan bij de wereldkampioen in het veld. "Het WK is nabij. Maar op dit moment kunnen we het alleen dag per dag evalueren", laat Lieven Maesschalk weten in HLN. "Ik zie al een gunstige evolutie of progressie in de voorbije vier dagen, maar maandag volgt de ultieme controle."

Geen risico's

"We moeten Van Aert zo vlug mogelijk op de fiets krijgen, zonder onverantwoorde risico's te pakken. Als hij begin volgende week kan trainen, zou dat ideaal zijn", zegt Maesschalk.

Over zijn conditie hoeft Van Aert zich volgens Maeeschalk geen zorgen te maken. "Een week zal het verschil niet maken. Op vier dagen tijd verlies je niet je conditie. Wout is fit genoeg en mentaal sterk. We moeten niet panikeren en zijn hoopvol dat het in orde komt", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties