Duidelijke taal van Van Avermaet: "Ik wil dit jaar een Monument winnen!"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Duidelijke taal van Van Avermaet: "Ik wil dit jaar een Monument winnen!"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nog drie dagen en dan staan de renners voor het eerste Monument van het nog prille wielerseizoen. Voor Greg Van Avermaet is Milaan-Sanremo een nieuwe kans op winst in één van de grootste klassiekers.

Van Avermaet heeft ondertussen al een palmares om 'u' tegen te zeggen, maar een Monument kon hij nog niet op zijn naam zetten. "Ik kom met een goed gevoel uit de Tirreno", zegt de BMC-renner. "Ik ben blij met mijn vorm en ik hoop het goed te doen in de klassiekers. Maar Milaan-Sanremo blijft wel een loterij."

"Het is een mooie race, maar je moet geluk hebben om te winnen. Zeker als je niet de snelste van het peloton bent. Ik wil dit jaar absoluut een Monument winnen en Milaan-Sanremo is een eerste opportuniteit voor mij. Als alles goed gaat, maak ik zeker een kans", is Van Avermaet ambitieus.

Ook ploegleider Max Sciandri ziet het zitten. "Milaan-Sanremo is één van de zwaarste koersen van het jaar. Hoe langer de wedstrijd duurt, hoe sterker Greg zal worden", klinkt het. "Greg is sterk aan het seizoen begonnen met zijn winst in de Omloop en zijn tweede plek in Strade Bianche. We gaan alles geven zaterdag."

De selectie van BMC: Damiano Caruso, Silvan Dillier, Martin Elmiger, Daniel Oss, Manuel Quinziato, Miles Scotson, Greg Van Avermaet en Francisco Ventoso

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties