21 jaar en meteen vijfde op BK: "Jasper Stuyven stuurde nog een berichtje om zich te excuseren"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
21 jaar en meteen vijfde op BK: "Jasper Stuyven stuurde nog een berichtje om zich te excuseren"

Dé verrassing op het BK in Antwerpen van twee weken geleden was ongetwijfeld de straffe prestatie van de nog maar 21-jarige Nathan Van Hooydonck. De BMC-renner is nog maar enkele weken prof, maar verraste iedereen met een knappe vijfde plek.

"Natuurlijk was ik heel tevreden over die prestatie", opent Van Hooydonck bij Wielerkrant.be. "Ik wist dat ik het kon, maar door de weersomstandigheden was het er toch nog niet uitgekomen. In Antwerpen was het in vergelijking met het BK tijdrijden en in Brugge (Elfstedenronde, red.) tien graden kouder. Maar ik wist dat ik het kon."

Van Hooydonck legde uiteindelijk beslag op de vijfde plek. Zat er meer in? "Nee", is de kersverse prof duidelijk. "Die andere vier reden gewoon harder dan mij. Zij rijden finales in de klassiekers. Maar voor mij was het zeker een hoopgevende prestatie. Ik hoop dat ik de lijn kan doortrekken in de toekomst."

"Greg wilde me op een bepaald ogenblik niet meer op kop laten rijden. Ik heb hem daarvoor bedankt"



​Heeft Van Hooydonck achteraf nog iets gehoord van zijn collega-renners? "Ik heb nog een berichtje gekregen van Jasper Stuyven. Die dacht wel dat ik kon overpakken tijdens het BK, maar dat lukte echt niet. In de koers is er een beetje geroepen. Hij heeft zich daarvoor nog geëxcuseerd, wat ik wel niet nodig vond. Maar hij stuurde dat hij blij was dat ik dat al kon."

"Ook Karl Vannieuwkerke heeft mij gestuurd. Ik vind dat een persoon met een waardevolle mening, dus ik was heel erg blij dat ik dat berichtje kreeg", aldus het jonge talent. "Of Greg nog iets gestuurd heeft? Ik heb Greg zelf niet meer gezien. Ik heb hem wel bedankt voor het vertrouwen. Hij wilde me op een bepaald ogenblik niet op kop laten rijden, omdat ik me moest sparen. Anders was ik nooit vijfde geworden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties