Vandenbergh krijgt groen licht, maar... "Ik herinner mij nog steeds niks van die val"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Vandenbergh krijgt groen licht, maar... "Ik herinner mij nog steeds niks van die val"

Stijn Vandenbergh kwam op 9 mei zwaar ten val in de Vierdaagse van Duinkerke. Er werd even gevreesd voor een hersenbloeding, maar gelukkig was het iets minder erg dan gevreesd. Bijna twee maanden later heeft hij de trainingen opnieuw hervat. Al is het stap voor stap.

"Het herstel verloopt goed", zegt Vandenbergh bij Wielerkrant.be. "Ik heb groen licht gekregen om opnieuw de trainingen te hervatten. Tien dagen geleden ben ik begonnen met elke dag een uur op de rollen te rijden. Het zal nu belangrijk zijn om goed naar mijn lichaam te luisteren. Ik mag niet te bruusk hervatten en ik moet rustig opbouwen."

Portefeuille verliezen

Van de valpartij weet de renner van AG2R-La Mondniale niks meer. "Ik herinner mij nog steeds niks van die val. Tot twee weken daarna weet ik ook niks meer. Ik ben soms nog een beetje vergeetachtig. Zo verlies ik mijn portefeuille af en toe eens. En ik heb nog een beetje last van fel licht, maar het gaat al veel beter."

Zit de schrik er nu in bij Vandenbergh? "Het gaat een beetje afwachten worden tot de wedstrijden, maar ik denk dat dat wel vlot gaat verlopen. Het is een risicovol beroep, maar ik ga het van mij moeten afzetten. In mijn hoofd ben ik al bezig met volgend seizoen. Het zal moeilijk worden om in het najaar nog prijzen te rijden", besluit Vandenbergh.

Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken duren...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties