De analyse van Sven Nys na de Brico Cross in Kruibeke

Redactie
| 0 reacties
De analyse van Sven Nys na de Brico Cross in Kruibeke
Foto: © photonews

Ook Telenet Fidea-teammanager Sven Nys was aanwezig op de Brico Cross in Kruibeke. Hij zag opnieuw een dominante Mathieu van der Poel, maar ziet Wout Van Aert zondag in het voordeel in Zonhoven.

"Mathieu van der Poel was weer dominant", analyseerde Sven Nys bij VTM. "Hij kwam bovendien op een parcours waar explosiviteit heel belangrijk was. Hij voelt zich sowieso in zijn sas als hij over die balkjes kan springen."

Van Aert moest (alweer) genoegen nemen met een tweede plek. "De kloof tussen beiden is niet zo heel groot. Het hangt af van de omstandigheden en het parcours. Morgen (in Zonhoven, red.) gaat Van Aert meer tot zijn recht komen. Op het vermogen is Wout iets sterker, dus ik verwacht morgen een veel spannender duel op het scherpst van de snee."

Toch blijft Van Aert achter zonder zege na enkele weken. "Als wereldkampioen wil je je trui laten zien", vervolgt Nys. "Ze zitten korter bij elkaar dan dat ze vandaag lieten zien."

Zelf deden de renners van Nys het helemaal niet onaardig. "We moeten de ambitie hebben om in de breedte te scoren. Vandaag deden we dat met Quinten, maar met Lars (van der Haar) is het ook al gelukt. Vijf of zes renners hebben al gescoord. Ze zijn mee dominant en bepalen mee het koersverhaal", zegt een trotse Nys.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties