De échte reden(en) voor het afscheid van laatste Belgische Tour-renner Jurgen Van den Broeck

Redactie
| 0 reacties
De échte reden(en) voor het afscheid van laatste Belgische Tour-renner Jurgen Van den Broeck

Dinsdag rijdt wielrenner Jurgen Van den Broeck zijn allerlaatste wedstrijd de profs in de sluitingsprijs Putte-Kapellen. De laatste Belgische renner die vol voor het klassement in de Tour ging, legt uit waarom hij ermee stopt.

Voor Van den Broeck werden de opofferingen voor de koers te groot. "Dat trainen, altijd diëten, al die inspanningen: ik heb het heel lang zonder probleem kunnen opbrengen", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Tot vorige winter. Plots zag ik er tegen op om op trainingskamp te vertrekken. Wéér van huis."

En er is natuurlijk tegenwoordig ook zijn zoontje. "Ook door de komst van Vince. Je weet dat die kleine thuis zit en je kan hem weken niet zien. Dat was moeilijk. Ik merkte ook dat ik minder ging trainen. Dan moest ik vier uur rijden en stopte ik er na 3,5 uur al mee. Dat soort kleine dingen."

"Mijn lichaam was op na alle inspanningen van de voorbije twintig jaar"

"Vervolgens kwam dat voorjaar en kreeg ik mijn gewicht maar niet naar beneden. Dat was zo ontmoedigend. Vroeger was het soms ook lastig, maar het lukte. Nu niet. Was het omdat ik er minder voor kon laten? De leeftijd? De twee wellicht. Mijn lichaam was op na alle inspanningen van de voorbije twintig jaar."

"En het deed me almaar meer nadenken: Waarvoor doe ik het nog? Sportief ging het almaar minder. Ik moest er meer voor doen dan vroeger en ik kreeg er minder voor terug. Dan heb ik de knoop doorgehakt. Het was genoeg geweest", besluit Van den Broeck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties