Licht aan het einde van de tunnel voor Jan Bakelants, maar... "Nog niet over het vervolg van zijn carrière gesproken"

Redactie
| 0 reacties
Licht aan het einde van de tunnel voor Jan Bakelants, maar... "Nog niet over het vervolg van zijn carrière gesproken"
Foto: © photonews

Wielrenner Jan Bakelants werd een week na zijn zware valpartij in de Ronde van Lombardije geopereerd in het UZ van Leuven. Zijn manager Dries Smets sprak al over zijn revalidatie en toekomstplannen. Al is er nog geen datum op een mogelijke comeback gekleefd.

Bakelants werd donderdag overgebracht van het Italiaanse Como naar Leuven. "Het zijn lange dagen geweest voor Jan", zegt zijn manager bij Sporza. "Het is een opluchting voor hem en zijn entourage dat Jan nu weer in het land is, dat de operatie volgt en het herstel daarna kan starten. Jan heeft de voorbije dagen natuurlijk veel moeten stilliggen. Dat was geen aangename situatie. Door de medicatie was hij ook nog eens versuft en slaperig."

Vrijdag vond de operatie plaats. Daarna kan er aan de revalidatie begonnen worden. "Ik ken Jan als een vechter en optimist. Dus ook dit obstakel zal hij overwinnen. Hij heeft al enkele blessures gehad. Topsporters hebben een uitzonderlijke mentaliteit, waardoor een revalidatie sneller verloopt dan bij gewone mensen", klinkt het.

"Het is de bedoeling om terug te keren als wielrenner"

"Het is de bedoeling om terug te keren als wielrenner, maar het is te vroeg om daar een datum op te plakken. Eigenlijk hebben we over het vervolg van zijn carrière nog niet gesproken. Zijn verzorging is momenteel het belangrijkste. Dat hij nu in handen is van specialisten geeft Jan moed. Er komt licht aan het einde van de tunnel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties