Mathieu van der Poel heer en meester in Kruibeke, nieuwe goudhaantje van Sven Nys verbaast iedereen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Mathieu van der Poel heer en meester in Kruibeke, nieuwe goudhaantje van Sven Nys verbaast iedereen
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel heeft de Brico Cross in Kruibeke op zijn naam geschreven. De Nederlander ging er al snel vandoor en reed solo naar de zege. Wout Van Aert werd tweede, maar de verrassing was de prestatie van Tom Pidcock.

Mathieu van der Poel had er vandaag opnieuw zin in en ging er met een razende start vandoor. Wout Van Aert schoof gaandeweg op, maar na een foutje van de wereldkampioen bleef van der Poel vooraan over met Daan Soete en Quinten Hermans.

Ook Van Aert maakte de oversteek, maar na twee ronden vond van der Poel het welletjes geweest. Hij versnelde en kreeg meteen een mooie bonus op de twee Telenet Fidea Lions en Van Aert. Het was uiteindelijk Van Aert die vanaf de tweede plaats op zoek ging naar van der Poel, maar nauwelijks dichter kwam.

Sterke Pidcock

Ondertussen was de amper 18-jarige Tom Pidcock aan een knappe wedstrijd bezig, nota bene zijn eerste bij de profs. Quinten Hermans, neoprof bij Telenet Fidea, deed het ook bijzonder goed en reed op een knappe derde plek.

Vooraan was de strijd gestreden. Van der Poel won gemakkelijk met een mooie bonus op Van Aert. Een sterke Hermans vervolledigde het podium en heeft zo zijn vierde podiumplek beet. Pidcock deed mee voor de zesde plaats, maar werd na een sprint achtste. Maar wat een indrukwekkende prestatie van de jonge Brit van Sven Nys zijn team.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties