Niels Albert over seizoensstart en combinatie met voorjaar van Wout Van Aert: "In principe blijft er nog weinig over"

Redactie
| 0 reacties
Niels Albert over seizoensstart en combinatie met voorjaar van Wout Van Aert: "In principe blijft er nog weinig over"

De seizoensstart van Wout Van Aert was niet wat Niels Albert ervan gehoopt had. In Amerika liep het niet zoals verwacht en er zijn ook twijfels over de combinatie veld-voorjaar.

"Wout hangt erg vast aan zijn entourage. Zijn vriendin, zijn ouders, ikzelf, denk ik", opent Albert. "In de Verenigde Staten waren Sarah en ik er niet bij. Jan Verstraeten heeft dat zo goed mogelijk proberen op te vangen, maar die band is niet hetzelfde. Hij had niemand om tegen te zagen over koerstechnische dingen. Dan springt er een plomb in zijn hoofd."

We zijn half oktober, maar toch is er al veel weg voor Van Aert. De DVV-trofee en de Superprestige rijdt hij niet volledig, terwijl ook de Wereldbeker weg lijkt. "Dat klopt: in principe blijft er nog weinig over. Het is de keuze die Wout heeft gemaakt. Hij wil één of twee jaar alles proberen op de weg. Maar dat wordt een heel moeilijke oefening", aldus de voormalige wereldkampioen in Het Nieuwsblad.

'Wout is baas'

Ook Albert weet dus dat het een moeilijk verhaal wordt om ook nog eens top te zijn in het voorjaar. "Maar Wout is baas over zijn carrière. Het is aan ons om dat zo goed mogelijk in te vullen. Hij zal niet crossen tussen 1 en 12 november. En ook in december rijdt hij drie weken niet. Dan pakken we zijn basis aan. Misschien helpt het om frisser naar de periode van de kampioenschappen te gaan", klinkt het hoopvol.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties