"Niemand zal allicht gek genoeg zijn om te denken dat hij zich meteen zal kunnen meten met Van Aert en van der Poel"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
"Niemand zal allicht gek genoeg zijn om te denken dat hij zich meteen zal kunnen meten met Van Aert en van der Poel"
Foto: © photonews

Sven Nys ziet morgen zijn goudhaantje Thomas Pidcock debuteren in de Brico Cross van Kruibeke. Vorig jaar won de Brit de veldrit bij de junioren in Kruibeke, maar zaterdag neemt hij het op tegen Wout Van Aert en Mathieu van der Poel.

Teammanager Sven Nys is blij dat Pidcock in Kruibeke debuteert. "Omdat allicht niemand gek genoeg zal zijn om te denken dat hij zich meteen zal kunnen meten met Van Aert en van der Poel", klinkt het bij Nys. "Daags na Kruibeke staat Zonhoven op het programma. Daar treedt Tom voor het eerst aan in de beloftencategorie."

"Wees maar zeker dat ze zijn prestatie op dat moment met andere ogen zullen bekijken, ook al leg ik er graag de klemtoon op dat mijn Britse renner vijf jaar jonger is dan de oudste renners in de beloftencategorie. Dat scheelt een slok op de borrel, qua kracht."

"Hij legt de lat erg hoog. Voor zichzelf, maar ook voor zijn omgeving"

Maar dat Pidcock ambitieus is, staat als een paal boven water. "Hij legt de lat erg hoog. Voor zichzelf, maar ook voor zijn omgeving", vervolgt zijn teammanager op de website van de Brico Cross. "Het zal onze taak zijn die torenhoge ambitie in goeie banen te leiden, hem de zin voor relativering bij te brengen en hem af en toe lichtjes af te remmen, waar nodig."

"Wij beschouwen de eerste winter die Pidcock als belofte afwerkt als een leerjaar, met een paar rustperiodes tussendoor. Pas vanaf de volgende campagne werken we tijdens de zomer doelgericht richting een volledige veldritwinter", besluit Nys.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties