Openhartige Niels Albert: "Nu weet ik tenminste waarom ik ben gestopt"

Redactie
| 0 reacties
Openhartige Niels Albert: "Nu weet ik tenminste waarom ik ben gestopt"

Vorige maand werd er een defibrillator ingeplant bij Niels Albert nadat er een incidentje in Brugge had plaatsgevonden. De ploegleider van Wout Van Aert ligt er zelf niet te veel wakker van.

"Nu weet ik tenminste waarom ik ben gestopt. Drie jaar lang heb ik niks gevoeld", opent Niels Albert in HNB. "Zo bleef dat gevoel sluimeren: Jullie zeggen wel dat mijn hart minder klopt, maar ik voel dat niet. Nu heb ik goed beseft: Oké, daarom ben ik dus gestopt. Veel mensen vragen nu opnieuw: Niels, hoe is het met u? Maar ik ga makkelijk om met die defibrillator."

'Extra verzekering'

Nochtans was het nieuws dat hij moest stoppen een zware opdoffer. "Horen dat ik moest stoppen met koersen, dat was drie jaar geleden de ergste klap. Nu is het allemaal in stapjes gegaan. Mochten ze die defibrillator ingeplant hebben twee weken na mijn laatste cross in Oostmalle, dan was dat in mijn hoofd iets heel groot geweest. Nu zie ik het gewoon als een extra verzekering."

Albert denkt dan ook niet te veel aan scenario's die slecht aflopen. "Vroeger nam ik het niet altijd nauw met mijn medicatie. Nu volg ik dat perfect op. Dat zal ik mijn hele leven moeten blijven doen. Kijk: ik heb nu een defibrillator, ik neem medicatie, wat kan ik meer doen? Als ik nu neerval en niet meer wakker word, dan is dat brute pech. Ik moet dat aanvaarden. Het is wat het is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties