Superieure Mathieu van der Poel pakt 7 op 8: "Heel de cross uitgekeken naar een cola in de tent"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Superieure Mathieu van der Poel pakt 7 op 8: "Heel de cross uitgekeken naar een cola in de tent"
Foto: © photonews

Er stond in Kruibeke opnieuw geen maat op Mathieu van der Poel, die goed was voor zijn 7e overwinning in 8 crossen. Maar de hitte speelde de Nederlander toch wel parten.

"Het was ongelofelijk warm", zei van der Poel in een eerste reactie bij VTM. "Ik heb heel de cross uitgekeken naar een cola in de tent. Ik heb toch redelijk hard afgezien. Dit was nog een veel lastiger parcours dan ik dacht. Het begon tegen te slagen na enkele ronden. Mijn tempo aanhouden was heel lastig."

Pittige trainingsweek

Van der Poel probeerde het al vroeg met een versnelling, maar daar zat te weinig snee op. De tweede keer lukte het wel. "Ik had even nodig om er in te komen na een redelijk pittige trainingsweek. Bij die eerste versnelling hing er nog veel man aan, maar bij mijn tweede versnelling zat er wel genoeg op."

Tijd om te recupereren is er amper, want zondag trekken de veldrijders naar Zonhoven voor de Superprestige. "Morgen is een belangrijke dag en het zal nog warmer zijn. Het is toch ook wel een cross die ik heel leuk vind om te rijden", besluit de Nederlander.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties