Wout Van Aert komt met opmerkelijke anekdote over Niels Albert: "Hij stuurde de buschauffeur vooruit om het asfalt schoon te vegen"

Redactie
| 0 reacties
Wout Van Aert komt met opmerkelijke anekdote over Niels Albert: "Hij stuurde de buschauffeur vooruit om het asfalt schoon te vegen"

Wout Van Aert heeft de laatste jaren een goede relatie opgebouwd met ploegleider en mentor Niels Albert. En dat Albert veel over heeft en bezig is met de wereldkampioen in het veld, staafde hij met een voorbeeld.

"Het was in de Baloise Belgium Tour dit jaar", vertelt Van Aert over een passage in zijn boek 'Ik fiets focus' in HLN. "Ik had mijn zinnen gezet op de tijdrit. Tijdens de verkenning moest ik in een bepaalde bocht in de remmen door de vele steentjes op de weg. Die bocht vol kunnen nemen, zou drie seconden tijdswinst opleveren. Niels vond de oplossing: ploegmaat Tim Merlier startte een halfuur voor mij."

'Asfalt schoongeveegd'

Toen kwam er een opmerkelijke zet van Albert. "En dan Niels stuurde onze buschauffeur, vergezeld van een borstel, mee met de volgwagen. Bij de bocht stapte die uit en hij wachtte tot Oliver Naesen, die net voor mij startte, was gepasseerd. Vervolgens veegde hij het asfalt helemaal schoon en gaf hij mij het sein dat ik voluit mocht gaan."

En daarna kwamen de steentjes terug... "Toen ik gepasseerd was, stopte Niels met de volgwagen, pikte onze man op en vertrok met gierende banden waardoor de baan opnieuw vol steentjes lag voor Philippe Gilbert, die nog achter mij gestart was. Als je mij vraagt om Niels Albert te typeren, ik zou geen beter voorbeeld kunnen geven", aldus Van Aert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties