Perfect weekend voor Europees kampioen Eli Iserbyt: "Nog een beter gevoel dan zaterdag"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Perfect weekend voor Europees kampioen Eli Iserbyt: "Nog een beter gevoel dan zaterdag"
Foto: © photonews

Marlux-Napoleon Games heeft er een sterk weekend opzitten. Michael Vanthourenhout werd derde in de DVV-cross van Hamme, maar ook bij de beloften liep het erg goed. Eli Iserbyt en Thomas Joseph werden zowel zaterdag als zondag respectievelijk eerste en derde.

Een perfect weekend dus voor Europees kampioen Iserbyt. "Thomas (Joseph) startte goed, ik iets minder", aldus Iserbyt bij zijn team. "Maar na een rondje zaten we samen en reden we een tijd met twee op kop. Maar toen zag ik Yannick Peeters wat dichterbij komen, daarom versnelde ik en moest Thomas lossen."

"De wedstrijd van Zeven voelde ik niet meer"

Iserbyt pakte uiteindelijk een halve minuut voorsprong en won gemakkelijk. "Stelselmatig nam ik meer voorsprong. De wedstrijd van Zeven voelde ik niet meer: ik had eigenlijk nog een beter gevoel dan gisteren (zaterdag, red.). Het ging allemaal vlot."

Joseph twee keer derde

Ook voor Joseph was het een sterk weekend. Zeker na zijn mindere dag in Bogense. "Een weekje met wat meer hersteltrainingen en een bezoek aan de kinesist hebben geloond: tweemaal op het podium, dat is goed", klinkt het.

"Ik heb dit jaar een stap vooruit gezet, zeker in constante resultaten. Zonder de ziektes van de voorbije twee jaar had ik nu misschien al wat verder gestaan, maar het is goed zoals het nu al is, en dan kan ik misschien de komende jaren nog wat verder groeien", besluit Joseph.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties