Favoriet voor zondag Corné van Kessel blikt vooruit op Leuven en legt uit waarom hij niét op stage gaat

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Favoriet voor zondag Corné van Kessel blikt vooruit op Leuven en legt uit waarom hij niét op stage gaat
Foto: © photonews

Door het ontbreken van de grote favorieten is Corné van Kessel (Telenet Fidea) zondag één van de favorieten voor de Soudal Classics in Leuven. De Nederlander blikte bij de organisatie vooruit op de cross.

Van Kessel was eerder al in Hasselt de beste. "Die zege in Hasselt was voor mij het hoogtepunt van het seizoen", klinkt het. "Zeker door de manier waarop. In de eerste bocht lag ik al tegen de grond, maar na een lange achtervolging zat ik halfweg cross al terug op koers voor het podium. Uiteindelijk streed ik met Toon Aerts voor de zege. Veel mooier kan het niet."

"Ook in Leuven verwacht ik zo'n mooie wedstrijd. Zonder een aantal toppers zal er zeker niet minder spanning zijn. Of ik als favoriet meer druk voel? Voorlopig niet. Mijn troef is dat ik altijd mijn eigen wedstrijd kan rijden."

"Die prestatie in Baal schat ik even hoog in als mijn overwinning in Hasselt"

Op 1 januari werd van Kessel nog knap derde in de GP Sven Nys. "Die prestatie in Baal schat ik even hoog in als mijn overwinning in Hasselt. Dat ik in de UCI-ranking zo hoog zou staan, had ik nooit verwacht. Die plaats heb ik te danken aan mijn regelmaat. Vorig jaar eindigde ik maar drie keer buiten de top tien, dat wilde ik ook dit seizoen herhalen."

Maar van Kessel legt in tegenstelling tot veel collega's wel geen stage in. "Een bewuste keuze", vervolgt hij. "Ik kan me thuis ook voldoende focussen op mijn trainingen. Bovendien hebben Kris Wouters, mijn trainer, en ik voor een uitgebalanceerd programma gekozen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties