Mathieu van der Poel vergelijkt cross met FC Barcelona én: "Als ik 14 dagen niet val met de fiets, dan heb ik mijn limieten niet opgezocht"

Redactie
| 14 reacties
Mathieu van der Poel vergelijkt cross met FC Barcelona én: "Als ik 14 dagen niet val met de fiets, dan heb ik mijn limieten niet opgezocht"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel domineert het veldritseizoen helemaal. De Nederlander laat amper iets over voor de concurrentie en wint bijna elke cross waar hij aan de start staat. Heeft hij het veldrijden niet saai gemaakt?

"Dat is een beetje de manier waarop je naar het veldrijden kijkt", zegt van der Poel bij Een Vandaag. "Als Barcelona tegen een heel slechte ploeg speelt, dan is dat nog steeds mooi om als voetballiefhebber te kijken naar de manier waarop Barcelona speelt. Zo moet je ook naar cross kijken", aldus van der Poel.

Van der Poel is een echte lefgozer. "Als ik 14 dagen niet val met de fiets, dan heb ik mijn limieten niet opgezocht. Vallen is een teken dat je iets buiten je 'comfort zone' doet. Ik vind het heel mooi om over een limiet te gaan", aldus de Nederlander.

'Grote motor'

Wat maakt van der Poel anders dan andere atleten? Fysiotherapeut David Bombeke geeft het antwoord. "Dat is moeilijk te zeggen, maar ik denk dat Mathieu een heel goede mix heeft van talent en weten wat hij wil", klinkt het. "Op fysiek vlak is zijn inhoud zijn sterke punt. Hij heeft een heel grote motor."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties