Toppers haken af, maar daarom zal Soudal Classics in Leuven toch de moeite zijn

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 19 reacties
Toppers haken af, maar daarom zal Soudal Classics in Leuven toch de moeite zijn
Foto: © photonews

De toppers blinken uit in afwezigheid in Leuven. Geen Mathieu van der Poel, Wout Van Aert, Laurens Sweeck of Toon Aerts aan de start in de Vlaams-Brabantse hoofdstad. Spijtig, maar daarom niet minder interessant.

De Soudal Classics in Leuven leek een ideale gelegenheid om een laatste keer de benen te testen met het oog op het BK. Maar de toppers van het veld verkiezen een stage of rust na een drukke eindejaarsperiode. We kunnen hen ook geen ongelijk geven, want sommige crossers hebben er 6 veldritten op 10 dagen opzitten. En de modderparcoursen maakten het er zeker niet minder zwaar op.

Geen toppers dus in Leuven, waardoor we enkele andere namen naar voor moeten schuiven. Corné van Kessel lijkt de grote topfavoriet voor zondag, ook zijn ploegmaat Quinten Hermans moet na enkele sterke weken een rol van betekenis kunnen spelen.

Vanthourenhout hersteld?

Bij Marlux-Bingoal is het afwachten hoe Michael Vanthourenhout hersteld is na zijn zware valpartij in Baal. De West-Vlaming zijn duim ging even in het gips, maar er werden dan toch geen breuken vastgesteld. Verder is het vooral uitkijken naar Eli Iserbyt die zich bij de profs zal meten.

Een ding is zeker: in Hasselt werd reeds bewezen dat de afwezigheid van de toppers voor meer spanning kan zorgen. Niet dat we afbreuk willen doen aan de prestaties van Mathieu van der Poel, maar zondag wacht er wellicht geen onemanshow. En wie won er alweer in Hasselt? Juist, ja... Corné van Kessel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties