Wout Van Aert is kritiek beu: "Iedereen wil precies dat ik misluk"

Redactie
| 53 reacties
Wout Van Aert is kritiek beu: "Iedereen wil precies dat ik misluk"
Foto: © photonews

Wout Van Aert staat voor een grote uitdaging op de weg door voor het eerst een volledig klassiek voorjaar te rijden op de weg.

"Ik zie het nog altijd als een leerjaar, maar hoe anderen ernaar kijken, daar heb ik geen vat op", citeert Het Nieuwsblad de wereldkampioen veldrijden. "Ik ga ervan uit dat manager Nick Nuyens verstandig genoeg is om te beseffen dat ik nu niet ineens de Ronde van Vlaanderen ga winnen. Ik wil uitzoeken hoe ver ik kan komen, maar ga niet verkondigen dat ik de finale wil rijden. Ik wil ontdekken."

"Ik ben precies de enige die erin gelooft"

Zet Van Aert daarna definitief de stap naar de weg? De renner van Veranda's Willems-Crelan is de vraag beu. "Iedereen zegt dat de combinatie niet kan. Ik ben precies de enige die erin gelooft. Als je Wout van Aert heet, wil iedereen voor je beslissen. Ik zal zelf wel zien wat het beste is. Maar ik heb het gevoel dat pers en publiek willen dat het mislukt."

Van Aert wil dus zijn eigen weg uit. "Ik kan ook zonder gezaag aan mijn kop alles op de cross zetten. Dat ben ik vijftien jaar gebeiteld, rij ik heel de tijd mee om te winnen en verdien ik mooi mijn boterham. Maar dat is niet mijn doel. Laat ons nu toch even het wegseizoen afwachten", besluit Van Aert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties