Sven Nys gaat geen brandjes stoken: "Ik ben geen Hans van Kasteren, dat zit niet in mij"

Redactie
| 13 reacties
Sven Nys gaat geen brandjes stoken: "Ik ben geen Hans van Kasteren, dat zit niet in mij"
Foto: © photonews

De laatste week voor het WK staat helemaal in het teken van psychologische oorlogsvoering tussen de topfavorieten. Enkele uitspraken, trainingsfilmpjes op Instagram, enz... Sven Nys kent het fenomeen, maar zal zelf geen brandjes stoken.

"Alles wordt uitvergroot in die laatste week", vertelt Nys. "We zijn daar al een maand mee bezig. Dat is het ook het mooie aan een WK. De druk wordt opgevoerd, maar je moet daar kunnen doorkijken. Ik had daar in mijn jonge jaren zeker last van. Ik had zelf geen vader of familie uit de koers kwam en die mij kon beschermen. Ik kan dat nu wel, Adrie kan dat ook, dat is wel een voordeel."

"Zelf ga ik geen brandje stoken, dat laat ik volledig aan de renners over"

Als ploegmanager gaat het er nu anders aan toe dan als renner. "Ik heb mij zelf nooit gemoeid. Ik denk dat ik mij ook nederig moet opstellen met de waarden van mijn renners ten opzichte van die twee kleppers", vervolgt de Kannibaal van Baal in Extra Time cross.

Nys is bij Telenet Fidea de opvolger van ene Hans van Kasteren, die bekend stond om af en toe wat olie op het vuur te gooien. "Zelf ga ik geen brandje stoken, dat laat ik volledig aan de renners over", aldus Nys. "Ik ben geen Hans van Kasteren. Dat zit niet in mij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties