Sven Nys legt uit waarom tweede opeenvolgende Belgische titel van zoon Thibau toch wel een verrassing was

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 10 reacties
Sven Nys legt uit waarom tweede opeenvolgende Belgische titel van zoon Thibau toch wel een verrassing was
Foto: © photonews

Thibau Nys werd al twee keer op rij Belgisch kampioen, maar op een mogelijke regenboogtrui zal het nog even wachten zijn. Pas vanaf de junioren wordt er een WK gereden in het veldrijden.

Maar de ambitieuze Thibau is er wel mee bezig. "Jammer is veel gezegd. Maar stiekem heeft Thibau toch al eens op de cyclocrosskalender van de komende jaren gekeken, waar en wanneer de volgende wereldkampioenschappen georganiseerd worden", lacht vader Sven Nys.

"Het zal natuurlijk nog moeten blijken of hij daar dan voor in aanmerking zal komen. Ik denk dat hij wel nuchter genoeg is om te weten dat hij ieder jaar zal moeten verbeteren. Momenteel doet hij dat zeker niet slecht", vervolgt Nys in Deze week.

"Op het BK in Koksijde heeft hij me toch weer weten te verrassen"

Thibau pakte in Koksijde zijn tweede opeenvolgende Belgische titel. "Op het BK in Koksijde heeft hij me toch weer weten te verrassen. Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht dat hij daar de titel zou winnen. Hij heeft al veel wedstrijden gewonnen, maar er zijn dit seizoen toch ook een aantal zwaardere wedstrijden geweest waar ik het gevoel had dat hij zeker nog kracht te kort komt ten opzichte van een aantal concurrenten."

"Dat had ik ook in Koksijde verwacht, maar het is toch anders uitgedraaid. Bovendien is hij heel kalm gebleven. Voor mij was het dus wel een verrassing. De druk? Daar gaat hij inderdaad ongelofelijk goed mee om. Wat helemaal niet evident is met alles wat er op hem afkomt", besluit Nys.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties