Nederland overweegt om met belofteploeg naar EK te trekken, maar hoopt wel hun grootste talent te overtuigen
Clint Vens
| 0 reacties

Nederland hoopt Mathieu Van der Poel mee te nemen naar het EK wielrennen

Nederland overweegt om met belofteploeg naar EK te trekken, maar hoopt wel hun grootste talent te overtuigen

Het EK valt dit jaar te midden in een zeer drukke periode. Bij Nederland beseffen ze dit maar al te goed en vragen ze zich af of ze wel een kwaliteitsvolle selectie op de been kunnen brengen. Eén man kan hen alvast van een forse kwaliteitsinjectie voorzien.

De KNWU hoopt Mathieu Van der Poel te overtuigen om mee te doen aan het EK. Dat zegt bondscoach Koos Moerenhout aan het Algemeen Dagblad: "Hij moet met zijn ploeg bekijken of past. Het parcours zou hem moeten liggen en gezien zijn programma past het wellicht."

Door de drukke periode speelde KNWU-directeur Thorwald Veneberg al met het idee om met een belofteploeg af te reizen naar het Franse Plouay, dat dit seizoen het decor vormt voor het Europees Kampioenschap.

Moerenhout heeft er wel vertrouwen in om met een sterke selectie te kunnen afreizen naar Bretagne: “Zoals het er nu naar uitziet, lukt het een team samen te stellen met profs. Ook uit de WorldTour. Want niet iedereen rijdt de Tour, dus die renners kunnen wellicht wel. Maar het moet passen in hun programma’s en de ploegen moeten akkoord zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties