Na vier jaar een opvolger voor Bjorg Lambrecht: overwinning van Lotto is groot eerbetoon voor overleden renner

Na vier jaar een opvolger voor Bjorg Lambrecht: overwinning van Lotto is groot eerbetoon voor overleden renner
Foto: © photonews

Als jonge kerel had Bjorg Lambrecht de wedstrijd ook gewonnen, in 2016. Lambrecht won toen het algemeen klassement, het puntenklassement, het bergklassement én het jongerenklassement in de Ronde de l'Isard. Nu is er opnieuw een Belgische winnaar.

Die luistert naar de naam Xandres Vervloesem. Het waren allemaal Belgen die streden om de hoofdprijs in de Ronde de l'Isard. Moniquet was de slotetappe begonnen als leider, maar kraakte alsnog. Waarna Xandres Vervloesem zich verzekerde van de eindzege.

Vervloesem hield in de eindstand vijf seconden over op Henri Vandenabeele. Het zijn allebei landgenoten die rijden voor de opleidingsploeg van Lotto Soudal. Tijdens de podiumceremonie maakte Vervloesem met een gebaar duidelijk dat hij zijn overwinning opdraagt aan de betreurde Bjorg Lambrecht.

Moniquet eindigde uiteindelijk zevende in de stand. Vier klassementen winnen zoals Lambrecht destijds was iets te hoog gegrepen voor Vervloesem, maar de 20-jarige renner was ook wel automatisch de beste in het jongerenklassement.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties