Wereldbekercross in Koksijde afgelast door gemeentebestuur tot groot onbegrip van Sven Nys
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 17 reacties

Sven Nys begrijpt niet waarom schepencollege veldrit in Koksijde cancelt

Wereldbekercross in Koksijde afgelast door gemeentebestuur tot groot onbegrip van Sven Nys
Foto: © photonews

Na Diegem is er opnieuw een grote cross in Vlaanderen die niet doorgaat, die van Koksijde. Zo verdwijnt er meteen een veldrit van de kalender van de Wereldbeker. De knoop werd door gehaakt door het schepencollege van Koksijde.

Doordat steeds meer mensen besmet geraken met het coronavirus heeft het gemeentebestuur van Koksijde besloten om de cross niet te laten doorgaan op 22 november, de datum die voorzien was voor de veldrit. Het kan eventueel nog dat er naar een andere datum gezocht wordt, maar ook dan zal de gemeente zijn fiat moeten geven.

Dat de lokale autoriteiten zijn die voor een afgelasting opteren, kan op weinig begrip van Sven Nys rekenen. "We leveren zo veel inspanning om onze veldrijders in zo veilig mogelijk omstandigheden aan de start te brengen", schrijft Nys in een tweet. "Organisatoren willen zelfs zonder publiek wedstrijden laten doorgaan. Waarom trekt een lokaal bestuur dan zonder overleg zomaar de stekker uit de toekomst van onze sport?"

Wat er ook van zij: het is de tweede wereldbekercross die van de kalender verdwijnt. Eerder had Tomas Van Den Spiegel al laten uitschijnen dat er nog wel enkele crossen konden passen voor een editie in het seizoen 2020-2021.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
20/10/2020 - 08/11/2020 Vuelta
21/10/2020 Driedaagse van Brugge-De Panne
24/10/2020 Cyclocross Ruddervoorde
25/10/2020 Parijs-Roubaix

Nieuwste reacties