Enric Mas pakt voor het eerst uit sinds vertrek bij Deceuninck-Quick.Step: "Ik ben supertrots"

Mas viert in Ronde van Valencia eerste zege sinds vertrek bij Deceuninck-Quick.Step

Enric Mas pakt voor het eerst uit sinds vertrek bij Deceuninck-Quick.Step: "Ik ben supertrots"
Foto: © photonews

Enric Mas deed nog eens van zich doen spreken. Sinds zijn vertrek bij Deceuninck-Quick.Step eind 2019 reed de Spanjaard wel af en toe een goede wedstrijd, maar winnen zat er nog niet in. Tot nu, in de koninginnenrit van de Ronde van Valencia.

Mas knalde naar winst op de Alto de la Reina. "Deze overwinning voelt geweldig, het is mijn eerste zege in deze kleuren. Ik ben supertrots op hoe de ploeg gewerkt heeft. De ploegmaats waren echt op de top van hun kunnen. Net zoals al in heel deze Ronde van Valencia proberen we ons best te doen. Dat ik het af kon maken, is in grote mate aan hen te danken."

Movistar had dan ook een goed tactisch plan uitgedokterd. "We trokken zowel de kaart van mezelf als die van Nelson Oliveira. Hij probeerde voorop te blijven, maar had niet het geluk om echt te kunnen ontsnappen. Nadien was het aan mij om een beslissende kloof bij mekaar te rijden."

Eerlijk gezegd ligt die tijdrit mij niet zo goed 

Enric Mas

Mas pakte niet enkel de ritzege, hij is ook leider in het algemeen klassement. De vraag is of dat ook nog zo zal zijn na de individuele tijdrit van zaterdag. "Het is een korte, vlakke tijdrit. Eerlijk gezegd ligt die mij niet zo goed, maar ik ben gemotiveerd om te proberen de leiderstrui te behouden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen
19/12/2021 Namen
26/12/2021 Dendermonde

Nieuwste reacties