Hilaire Van der Scheuren heeft het gehad met mondmaskers en schermen: "We zitten toch allemaal in dezelfde ploegbubbel?"

Bjorn Vandenabeele
| 1 reacties
Hilaire Van der Scheuren heeft het gehad met mondmaskers en schermen: "We zitten toch allemaal in dezelfde ploegbubbel?"
Foto: © photonews

Hilaire Van der Scheuren begrijpt niet waarom de coronamaatregelen in de koers op deze manier nodig zijn.

Van der Schueren is niet mals voor de coronamaatregelen in het peloton. “De plaag van deze tijd. Sinds corona is het mondmasker verplicht in de volgwagen. Begrijpelijk, behalve als je via de radio de renners iets in hun oortjes wil zeggen”, vertelt Van der Schueren aan HLN. “Dan dreig je met het mondmasker onverstaanbaar te worden.”

Ook het plastic scherm tussen de chauffeur en de passagierzetel en de achterbank waar de mecanicien zit, is vervelend. “Wat ze vergeten: een sportdirecteur rijdt op zijn spiegels. Door al die schermen wordt dat onmogelijk. Ik begrijp de maatregel niet. We zitten allemaal in dezelfde ploegbubbel. We zitten 's avonds samen aan tafel, maar samen in de volgauto zonder schermen mag niet. Raar.”

Ook het hele verhaal rond de bidons is voor Van der Scheuren fel overdreven, al heeft dat niet met corona te maken. “Vroeger deed je maar wat: wie dorst had, kwam om een bidon. Vandaag is dat het domein van de diëtisten. Voedingswaarde, aantal bidons: alles ligt vast. Gemiddeld kom je op 2 bidons per uur. In een koers van 6 uur, met 7 coureurs: da's meer dan 80 bidons.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties