Analyse "Hopelijk wint hij Giro, anders valt hij van voetstuk": De immense druk van de (wieler)wereld op de jonge schouders van Evenepoel - te veel van het goede?

"Hopelijk wint hij Giro, anders valt hij van voetstuk": De immense druk van de (wieler)wereld op de jonge schouders van Evenepoel - te veel van het goede?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Niets menselijks is ons vreemd. Ook ons niet. Heel het land en bij uitbreiding de wielerwereld roept nu al storm om Remco Evenepoel. Leggen we hem niet te veel druk op?

Zoals we eerder al aangaven: als Remco Evenepoel fit is, dan kan hij veel. Zoniet alles. En dan mag je hem zelfs voor eindwinst in de Giro d'Italia niet afschrijven (lees het HIER nog eens van naaldje tot draadje na).

Maar: de ploeg schermt hem voorlopig af en mikt vooral op Almeida voor het eindklassement, voor Evenepoel lijkt het vooral in de luwte blijven te gaan worden.

Geen druk?

Hij is geen kopman, hij is eerder een luxehelper of een vrije man. Dat moet rust geven in zijn hoofd, net als het feit dat hij zonder wedstrijdkilometers aan de start komt de druk moet afhouden.

Toch loopt iedereen nu al storm voor de sensatie. Wat hij de voorbije jaren voor zijn val in Lombardije liet zien, heeft dan ook veel monden laten openvallen.

Rest de vraag: vragen we niet al (te) veel van de jongeling? Drie weken op topniveau presteren, geen slechte dag hebben, niet ten onder gaan aan de druk, ...: kan dat?

Evenepoel zelf is koele kikker genoeg om het aan te kunnen, maar toch: het wordt een nieuw soort mediacircus opnieuw. En dus doen we er misschien beter aan om hem rustig te laten groeien? De reacties op de sociale media zijn alvast duidelijk ...

Staat er te veel druk op Evenepoel?

67%
33%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties