Knappe 19e plaats voor Baptiste Planckaert in Parijs-Roubaix: "Ik had amper de kracht om de beroemde douches te halen"

Nils Wens
| 0 reacties
Knappe 19e plaats voor Baptiste Planckaert in Parijs-Roubaix: "Ik had amper de kracht om de beroemde douches te halen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Baptiste Planckaert reed zijn allereerste Parijs-Roubaix, maar onze landgenoot zal zijn eerste deelname aan het Franse wielermonument niet snel vergeten. Het waren apocalyptische omstandigheden en Planckaert eindigde zeer knap in de top 20.

Planckaert gaf een reactie op de website van zijn ploeg Intermarché-Wanty-Gobert. "Ik keek echt uit naar mijn eerste deelname aan Parijs-Roubaix. Toen ik uit het Bos van Wallers kwam, kreeg ik de kans om Colbrelli te volgen en te anticiperen. Het was een kans om de favorieten voor te blijven, wetende dat ze op een gegeven moment naar elkaar konden kijken", aldus Planckaert.

"Uiteindelijk stopte de wedstrijd niet en kreeg ik het moeilijk op zo'n 50 kilometer van de finish. Ik deed een laatste poging om de groep Van Aert in te halen, maar de tank was helemaal leeg. Dankzij mijn doorzettingsvermogen en goede voeding kon ik toch nog een plaats in de top 20 laten optekenen. Ik had amper de kracht om de beroemde douches te halen. Ik ben trots op mijn prestatie in deze epische race!", legde de Belgische renner uit. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties