Amerikaanse wielerster-in-spe komt terug op duel met Bäckstedt op WK in Vlaanderen: "Het was overweldigend"

Amerikaanse wielerster-in-spe komt terug op duel met Bäckstedt op WK in Vlaanderen: "Het was overweldigend"
Foto: © photonews

Binnen enkele jaren moet ze de ster van het Amerikaanse wielrennen zijn. Op het WK in Vlaanderen streed ze al met Zoe Bäckstedt voor de gouden medaille bij de meisjes junioren. Kaia Schmid moest vrede nemen met zilver, maar genoot van de ervaring.

Eens Schmid voorop geraakte met Bäckstedt, kon ze wel vermoeden hoe de wedstrijd zou uitdraaien. "Ik wist dat het zou aankomen op een sprint", komt Schmid terug op dat duel bij Cyclingnews. "Ze viel verschillende keren aan en ik geraakte telkens terug tot aan haar wiel. Ze is een sterke tijdrijdster, dus ik wist dat ik niet van haar zou kunnen wegrijden."

De 18-jarige renster wilde dus gerust alles op die spurt met twee zetten. "Mijn beste optie was een sprint, hoewel ik er niet zeker van was hoe zij zou spurten." Aan de aankomst bleek dat Bäckstedt ook dat aspect perfect beheerst. "Ze heeft het gehaald. Het was heel spannend."

De energie was waanzinnig 

Kaia Schmid

Schmid was op het WK onder meer onder de indruk van het publiek. "De energie was waanzinnig. Langs beide kanten van de weg waren de mensen aan het schreeuwen. Het was overweldigend, maar een supercoole ervaring."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille

Nieuwste reacties