🎥 De gekende beelden zijn terug: mensenzee van dolle fans verspert renners het zicht bergop in Baskenland

🎥 De gekende beelden zijn terug: mensenzee van dolle fans verspert renners het zicht bergop in Baskenland
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Klimmen in het Baskenland: het is iets speciaals. Beelden van een mensenzee van supporters: we hebben ze in het verleden al vaak gezien. Die taferelen zijn nu terug.

Ze zijn echt wel weggeweest, want door corona mochten de mensen lang niet naar de koers komen en werd er ook streng op toegezien dat de renners goed afgeschermd werden. Die tijd lijkt nu toch duidelijk voorbij, afgaande op de slotetappe in de Ronde van het Baskenland.

Het waren weer de bekende beelden uit de verleden van renners die zich door een kleine opening een weg naar boven moesten vinden en Baskische fans die rijen dik stonden en vol overgave iedereen bleven aanmoedigen. Op 36 kilometer van de aankomst stonden er zelfs zo veel mensen op straat dat de klimmende renners de weg niet voor zich uitzagen.

Als iedereen dan op het gepaste moment tijdig wegsprint, zijn dit uiteraard schitterende taferelen. Er kwamen alleszins geen valpartijen voort uit al dat supportersenthousiasme. Ook in het Baskenland is de steun van het publiek weer heel erg voelbaar voor de profwielrenners.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties