🎥 Droomscenario voor Gullegem Koerse: bedrijvige Remco Evenepoel knalt solo naar de overwinning

🎥 Droomscenario voor Gullegem Koerse: bedrijvige Remco Evenepoel knalt solo naar de overwinning
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het moest een prachteditie worden van Gullegem Koerse, met Remco Evenepoel erbij. De overwinning, zat die er dan ook in voor hem? Jazeker.

Bij de organisatie van Gullegem Koerse kirden ze van plezier door de aanwezigheid van Remco Evenepoel. Die toonde zich ook meteen bedrijvig in de kermiskoers van achttien ronden van 9,5 kilometer. Evenepoel ging op pad met ploegmakker Stijn Steels, Sasha Weemaes en de onbekende Tom Portsmouth. 

Nadat een grote groep op zoek ging naar de leiders, was de samensmelting een feit: zo kwam de nieuwe kopgroep van 17 man tot stand. Die bouwde een voorsprong uit van meer dan drie minuten: de winnaar zat dus vooraan. Evenepoel was niet van plan om het te laten stilvallen en hield er met enkele versnellingen de schwung in. 

Het kon niet anders dan dat er vooraan toch ook een keertje afscheiding kwam. Van Avermaet, Livyns, Weemaes Van Grieken en Lyons sprongen met Evenepoel mee. Ook hun gezelschap wilde Evenepoel niet dulden: in de laatste ronde begon hij aan een solo. En eens vertrokken, leed het geen enkele twijfel dat Evenepoel ook als winnaar over de streep zou komen. Weemaes en Van Grieken werden respectievelijk tweede en derde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties