OFFICIEEL: 21-jarige Brit al derde jong talent dat Israel-Premier Tech van opleidingsteam overhevelt naar WorldTour

OFFICIEEL: 21-jarige Brit al derde jong talent dat Israel-Premier Tech van opleidingsteam overhevelt naar WorldTour
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Israel-Premier Tech zet volop in op de ontwikkeling van jong talent. Het hevelt een 21-jarige Brit over van de opleidingsploeg naar het WorldTour-team.

Mason Hollyman koerst nu nog voor Israel Cycling Academy, zoals de eliteploeg vroeger heette. Anno 2022 is dat de naam van de opleidingsploeg. Hollyman zet in 2023 de stap naar de WorldTour-ploeg. Dat gaat dus zijn eerste profjaar worden. De Brit tekende een contract bij Israel-Premier Tech voor twee jaar.

"Voor de start van dit seizoen ging ik nog met Chris Froome naar Gran Canaria. Het was supercool om te leren van mijn idool. Ik wil de volgende jaren gebruiken om te ontdekken tot wat ik in staat ben. Ik zie mijn beste kansen op resultaten op beklimmen. Ik hou van eendagskoersen in de Ardennen en ook van rittenkoersen", zegt de jongeman die vijfde eindigde in Luik-Bastenaken-Luik voor U23.

Het doorstromen van Hollyman naar de WorldTour-ploeg kadert in een visie van het team en is zeker geen alleenstaand geval. Eerder tekenden met Marco Frigo en Derek Gee al twee andere jongeren uit de opleidingsploeg een profcontract.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties