🎥 Simon Geschke verliest in de laatste bergrit de bolletjestrui en laat de tranen de vrije loop: "Na de Aubisque wist ik dat het onmogelijk was"

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
🎥 Simon Geschke verliest in de laatste bergrit de bolletjestrui en laat de tranen de vrije loop: "Na de Aubisque wist ik dat het onmogelijk was"
Foto: © SC

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Simon Geschke heeft in de laatste bergrit de bergtrui verloren. Na de streep kon hij zijn tranen niet meer bedwingen.

Het had niet mogen zijn voor Simon Geschke. Hij weerde zich als een duivel en probeerde in de ontsnapping te zitten, maar in de laatste bergrit verloor hij de bergtrui aan Jonas Vingegaard. Na de finish was hij in tranen. Hij staat 2e in het bergklassement met 8 punten minder dan Vingegaard. Omdat Vingegaard al het geel draagt, moet Geschke tijdens de rit de bolletjestrui dragen. 

Later gaf Geschke via zijn ploeg een reactie: "In het begin was het heel stressvol. Ik heb heel veel gegeven om in de kopgroep te zitten. Ook de ploeg deed een geweldige job, maar we slaagden er niet in om voor de Aubisque in de vroege vlucht te zitten. Ik wist dat ik op de Aubisque punten moest rapen, maar toen dat niet gebeurde, wist ik dat het onmogelijk was om de bergtrui te behouden."

Geschke was ook sportief: "De bergtrui is voor de beste klimmer in het klassement. Ik weet dat diegene hem nu heeft, hem het meeste verdient."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties