Een concurrent minder voor Remco Evenepoel in de Vuelta: Simon Yates test positief op corona

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Een concurrent minder voor Remco Evenepoel in de Vuelta: Simon Yates test positief op corona

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Simon Yates heeft de Vuelta verlaten. Hij liep een coronabesmetting op.

Remco Evenepoel zag een van zijn concurrenten voor het eindklassement naar huis gaan. Simon Yates vertoonde afgelopen nacht milde symptonen en testte de volgende ochtend positief op corona. Hij verliet in de aanloop naar de 11e rit de Vuelta. Simon Yates stond 5e in het klassement op 4'50" van Evenepoel.

Voor Team BikeExchange-Jayco is de opgave ook een serieuze streep door de rekening. Ze staan momenteel nog boven de degradatiestreep om binnen de WorldTour te blijven. Door de opgave van Yates lopen ze heel wat punten mis. Punten die ze nodig hebben om een extra buffer op te bouwen en om degradatie te vermijden. 

Tao Geoghegan Hart reageerde daarover op Twitter en vroeg om meer solidariteit: “Hoe kunnen we een degradatiesysteem hebben, waarbij de toekomst van traditionele teams op het spel staat, tijdens deze ongeziene tijden met ziektes? Sport is niet eerlijk, maar dit voelt gewoon niet correct aan. Niet nu en niet op deze manier. Ik zou graag solidariteit willen zien tussen alle renners van alle teams.” Enige tijd nadien verwijderde hij weer zijn tweet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties