Oleg Tinkov is uit eigen wil niet langer Russisch staatsburger: "Ik haat Poetins Rusland"

Oleg Tinkov is uit eigen wil niet langer Russisch staatsburger: "Ik haat Poetins Rusland"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Oleg Tinkov kent u als de Rus die tot 2016 in de wielersport zat als ploegeigenaar. De oorlog die Poetin gestart is namens zijn thuisland treft Tinkov diep en dat zet hem aan tot actie.

Eerder had Oleg Tinkov zich al in niet mis te verstane taal uitgesproken tegen de oorlog in Oekraïne. Daar blijft het niet bij: op sociale media toonde de 54-jarige Tinkov een certificaat dat aantoont dat hij zijn Russisch paspoort heeft laten beëindigen.

"Ik heb de beslissing genomen om mijn Russisch staatsburgerschap te beëindigen", stond in de inmiddels verwijderde tekst. "Ik wil niet geassocieerd worden met een fascistisch land, dat een oorlog begonnen is met zijn vredevolle buur en dagelijks onschuldige mensen vermoordt. Ik zou me schamen als ik dit paspoort zou houden."

Tinkov hoopt met zijn actie een zekere dynamiek op gang te brengen in de zakenwereld. "Ik hoop dat nog meer vooraanstaande Russische zakenmensen me zullen volgen, zodat Poetins regime en economie verzwakt wordt en dat hem uiteindelijk naar de nederlaag leidt. Ik haat Poetins Rusland, maar ik hou van alle Russen die duidelijk tegen deze gekke oorlog zijn!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties