Jumbo-Visma in rouw na overlijden Karel van Eerd, grondlegger van hoofdsponsor van de wielerploeg

Jumbo-Visma in rouw na overlijden Karel van Eerd, grondlegger van hoofdsponsor van de wielerploeg
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jumbo-Visma is in rouw. Het heeft het overlijden gemeld van Karel van Eerd, grondlegger van de hoofdsponsor van de ploeg. Ploegdirecteur Richard Plugge (foto) heeft niets dan lof over hem.

Karel van Eerd is 84 geworden. In 1983 kocht hij de naam Jumbo over van een collega-ondernemer. De rest is geschiedenis. Jumbo werd een gevestigde waarde onder de supermarkten in Vlaanderen en Nederland en is sinds 2014 hoofdsponsor van wieler-en schaatsploeg Jumbo-Visma.

"Karel stond aan de basis van ons langdurige partnership en was de aanjager van onze opleiding voor jong talent. We noemen deze opleiding intern niet voor niets de Karel van Eerd Academy. Hij wilde altijd alles over de wielerploeg weten en dacht mee over de richting en de zakelijke aspecten van ons team", somt Richard Plugge de grote verdiensten van Van Eerd op.

De man was ook een persoonlijke vriend geworden van Plugge door zijn betrokkenheid bij de wielerpoeg. "We gaan hem missen en leven mee met zijn vrouw Kitty, de kinderen Colette, Frits en Monique en de rest van de familie, vrienden en Jumborianen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties