Pogačar niet present en met opgave Tour Down Under-winnaar valt ook andere belangrijke pion weg voor UAE

Pogačar niet present en met opgave Tour Down Under-winnaar valt ook andere belangrijke pion weg voor UAE
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is geen evidente UAE Tour voor ... Team UAE. Pogačar is zoals bekend niet aan de start gekomen dit jaar en de ploeg moet nu ook verder zonder een andere belangrijke pion.

Jay Vine is in de derde etappe niet meer van start gegaan. De Australiër maakte deel uit van het blok bestaande uit zichzelf, Soler en McNulty in steun van kopman Adam Yates. Geen enkele van de UAE-renners staan momenteel echt goed in het klassement, al mag er van mannen als Yates en McNulty zeker nog iets verwacht worden bergop.

Vine werd dit seizoen al Australisch tijdritkampioen en won de Tour Down Under. In de Emiraten is het voor hem een heel ander verhaal. "Jammer genoeg start Jay Vine niet in de derde rit door een knieblessure. Vine begon de koers met lichte kniepijn, voortkomend uit een op training opgelopen blessure die deze week niet beter is geworden", laat zijn ploeg weten. 

"Er is besloten om hem terug te trekken uit de wedstrijd als voorzorgsmaatregel, om hem de tijd te geven om te herstellen", verduidelijkt UAE nog. De ploeg wenst zijn renner uiteraard een spoedig herstel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties