Wildcards Vuelta 2023 uitgedeeld: 4 Belgische ploegen staan aan de start en goed nieuws voor Lotto Dstny

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Wildcards Vuelta 2023 uitgedeeld: 4 Belgische ploegen staan aan de start en goed nieuws voor Lotto Dstny
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De organisatie van de Vuelta heeft de overige 2 wildcards uitgedeeld. Zo staan 4 Belgische ploegen aan de start. Ook hebben de laatste 2 wildcards voor goed nieuws voor Lotto Dstny gezorgd.

Alle WorldTour-teams zijn verplicht om de Vuelta te rijden. Daardoor waren al 3 Belgische ploegen zeker van deelname aan de 3e grote ronde van het jaar. Soudal Quick-Step, Intermarché-Circus-Wanty en Alpecin-Deceuninck zullen in augustus aan de start staan. 

Ook waren al 2 ProTeams zeker van deelname aan de Vuelta. Lotto Dstny en TotalEnergies dwongen dankzij een sterk seizoen 2022 een automatische wildcard af. 

Zo bleven nog 2 plaatsen over. De organisatie mocht nog 2 wildcards uitdelen en koos voor 2 Spaanse ploegen. Zo mogen Burgos-BH en Caja Rural-Seguros RGA ook in Barcelona aan de start staan. Euskaltel-Euskadi reed de voorbije jaren de Vuelta en wordt in 2023 dus gepasseerd. 

Opvallend is dat Israël-Premier Tech zo maar 2 grote ronden zal mogen rijden. Dat is goed nieuws voor Lotto Dstny. Zij slaan de Giro over en verliezen daardoor heel wat UCI-punten, wat nefast voor de automatische wildcard voor de WorldTour-koersen in 2024 kan zijn. Doordat Israël-Premier Tech de Vuelta niet mag rijden, wordt dat puntenverlies (deels) gecompenseerd. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties