Wat met de rest van het voorjaar? Tom Pidcock en Ineos Grenadiers komen met update na opgave in Tirreno

Wat met de rest van het voorjaar? Tom Pidcock en Ineos Grenadiers komen met update na opgave in Tirreno
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Pidcock won onlangs nog de Strade, maar in de Tirreno kende de Brit van Ineos minder geluk. Op de laatste dag van de rittenkoers kwam hij ten val.

Het was niet zijn eerste valpartij, want in de vierde etappe was Pidcock samen met Wout van Aert al eens een keertje onderuit geschoven. Zonder veel erg, want beiden konden de koers nadien wel verderzetten. De slotrit was nog niet zo lang onderweg wanneer dan toch het nieuws over de opgave van Pidcock binnensijpelde.

Ineos stelde na afloop van de rit de fans van de Britse renner alvast gerust door een foto van hem met de duimen omhoog te posten op sociale media. "Na een valpartij in de laatste rit van Tirreno-Adriatico heeft Tom Pidcock zich uit voorzorg teruggetrokken uit de koers", stond erbij.

Het was dus veeleer een voorzorgsmaatregel, de rest van zijn voorjaar komt in principe niet in gevaar. "Hij werd behandeld door onze dokter aan de ploegbus en heeft milde schaafwonden opgelopen. Hij zal nog verder onderzoek en behandelingen ondergaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties