🎥 Razend spannende finale in La Vuelta Femenina: Vollering wint slotrit en maakt er nog een secondeslag van voor eindzege

🎥 Razend spannende finale in La Vuelta Femenina: Vollering wint slotrit en maakt er nog een secondeslag van voor eindzege
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In La Vuelta Femenina heeft Demi Vollering net niet voor een ommekeer kunnen zorgen. Ze pakte de etappezege, maar kwam net te kort voor de eindzege.

Na de coup van zaterdag van Annemiek van Vleuten, waarbij ze aanviel tijdens een plaspauze van Demi Vollering, heeft Demi Vollering in de laatste rit er nog alles aan gedaan om toch nog de rode trui mee naar huis te nemen. 

Op meer dan 50 kilometer van de streep werd de kopgroep al gegrepen. Niewiadoma en Reusser reden nog even weg van het peloton, maar zij werden op de steile slotklim naar Lagos de Covadonga (13,3 km aan 6,8%) al snel gegrepen. 

De groep der favorieten werd steeds verder uitgedund, Vollering, Realini en Van Vleuten bleven als laatste over. Op iets meer dan 5 kilometer van de streep ging het echter te snel voor Van Vleuten. 

Secondespel voor de eindzege

Vollering en Realini reden samen naar de streep, de voorsprong op Van Vleuten werd steeds groter. In de laatste honderd meters raakte Vollering nog af van Realini en ze pakte ook haar tweede etappezege. 

Daarna was het wachten op Van Vleuten. De wereldkampioene mocht iets meer dan een minuut verliezen, maar kwam uiteindelijk binnen op 56 seconden. Van Vleuten wint zo de Vuelta met slechts 9 seconden voorsprong op Vollering, Realini mag als derde mee op het podium. 

Results powered by FirstCycling.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties