Eerder al de exit van Evenepoel en Hart, Giro nu nog een stuk meer onthoofd na opgave van volgende grote naam

Eerder al de exit van Evenepoel en Hart, Giro nu nog een stuk meer onthoofd na opgave van volgende grote naam
Foto: © photonews

De Giro gaat gebukt onder het afstappen van grote namen, vanwege verscheidene redenen. Evenepoel en Hart verlieten de koers al. Met Pedersen houdt ook één van de beste sprinters uit het deelnemersveld het voor bekeken.

De opgaves van Evenepoel (corona) en Geoghegan Hart (valpartij) hebben uiteraard grote impact op de strijd van het klassement. Het verstek van Pedersen is van een heel ander allooi, maar voor de organisatie zeker ook een tegenvaller. De Deen is niet voor niets een voormalig wereldkampioen en gevestigde waarde in de sprints en klassiekers.

Pedersen bezorgde Trek-Segafredo ook al ritwinst in deze Giro. Hij snelde naar de zege in de etappe van en naar Napels, waarin vluchters Clarke en De Marchi het lieten liggen in de slotkilometer. Pedersen reed ook nog top vier in vier andere ritten.

In de etappe naar Crans-Montana is de Scandinaviër niet meer van start gegaan. "Mads had last van een verkoudheid en kende een lastige nacht", meldt zijn ploeg. "Hij werd deze ochtend wakker met een zere keel en een luchtpijpontsteking en hij is niet fit genoeg om te koersen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties