Veelbelovende Belg van Lotto Dstny stopt op 24ste al met koersen en daar is duidelijke reden voor: "Het is hard"

Veelbelovende Belg van Lotto Dstny stopt op 24ste al met koersen en daar is duidelijke reden voor: "Het is hard"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Altijd jammer wanneer een Belgisch talent al op jonge leeftijd stopt met koersen. De reden waarom Viktor Verschaeve dit doet, is heel erg duidelijk.

Viktor Verschaeve gaf bij de beloften duidelijk blijk van zijn potentieel, met een top 10 in de Baby Giro, een tweede plek in Luik-Bastenaken-Luik voor beloften en ritwinst in de Tour de Savoie Mont-Blanc. In 2021 volgde de stap naar de profs, maar bij de grote jongens zou een doorbraak er nooit komen.

Een aanslepende blessure bleef hem immers achtervolgen. Er werd vermoed dat het om een vernauwde slagader in de lies ging, maar meerdere operaties brachten geen soelaas. In 2023 zette Verschaeve hierdoor al een stap terug naar het Development Team. Enkele maanden later beëindigt hij zijn lijdensweg en zijn carrière.

"Uiteraard had ik graag nog langer gekoerst. Ik bleef hoopvol naar oplossingen zoeken, raadpleegde meerdere specialisten...Een recent onderzoek toonde aan dat er geen medische oplossing voorhanden is voor de blessure. Daarom heb ik ook de knoop doorgehakt om te stoppen. Het is hard, maar ik heb er vrede mee", besluit de Antwerpenaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties