🎥 "De Giro op zijn best": rivalen voor het bergklassement spelen kat en muis: "Absolute legende"

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
🎥 "De Giro op zijn best": rivalen voor het bergklassement spelen kat en muis: "Absolute legende"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tijdens de 19e rit in de Giro zijn Ben Healy en Thibaut Pinot een serieuze strijd voor de bergtrui aan het leveren. Het zorgde al voor heel wat stress in het peloton en voor heel wat hilariteit op de sociale media.

Thibaut Pinot heeft momenteel de bergtrui in zijn handen. Hij heeft 227 punten. Ben Healy is de vorige eigenaar van de blauwe trui en heeft 63 punten achterstand, maar geeft zich niet zomaar gewonnen. 

De slag voor de vroege vlucht hadden beide renners gemist, maar dat deerde Healy niet om aan te vallen. Pinot ging er met de hulp van een ploegmaat achter. Pinot haalde de Ier met heel wat moeite bij en ze gaven elkaar een handshake. Healy had een enorme smile op zijn gezicht, maar Pinot kon er minder mee lachen. 

Het peloton haalde het duo weer bij, maar Healy had nog steeds zin voor avontuur en ging er opnieuw vandoor. Pinot was deze keer er sneller bij en het peloton haalde hen weer in. Salvatore Puccio die het peloton leidde kon niet echt lachen met de vele aanvallen, terwijl Rohan Dennis er wel nog de humor in zag. 

Op de sociale media zorgden de aanvallen voor veel hilariteit. "Healy bezorgt stress bij Pinot en Healy en Pinot zorgen voor nervositeit in het peloton. De Giro op zijn best", klonk het. Of nog: "Healy stond op met de gedachte om het hele peloton te trollen. Een absolute legende."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties